Singapura

May 27, 2011 | 1 Comment »

27 Mei 2011(Jumaat) Saya masuk Singapore.Plan dari ari isnin.Spore je pn.Awal jgk bgun pagi tu,sbb takut org ramai kt tmpt check-in.Parking kete kt larkin,amik bus ke sana.Kalau nk drive sendiri,sesat kot.haha…Nasib ade ajoi.Die la yg salu masuk spore.Then kt sane,ade awek die.hehe..nurul.So,diorg la yg bwk saya dan adek saya jln2 kota singa tu.

1stly mmg sgt bersyukur la sbb ptptn x blacklist nama sy utk ke luar negara.haha…takut jgk mse kt check-in tu.lps je…lega~~ Sampai je,tukar duit.500MYR = 204.464 SGD.ckup la utk sy dgn tiah.masuk Universal Studio(uss) pn xsmpai la 100 SGD.60 kot,kalau xsilap.

Teknologi sana sangat canggih.Nak pgi mana2,senang je naik tren(MRT).Cepat je.xperlu tgu lama.Wayang 4D dlm uss sangat kagum la.Lelabah boleh masuk dalam seluar wei! haha..siot! Saya dipaksa naik Human rollercoaster dalam uss.err…sekali je kot.laju sangat kot menatang tu.pastu tinggi plak tu.krem kaki!ha…Orang sana jenis jalan laju.Kejar2…so,saya di suggest kn utk beli ezylink card.senang la,xyah nk berebut2 beli tiket MRT.touch je,then go…12SGD

Bangga jugak kat sana ramai je yg cakap melayu.cool beb.haha…Mse nk guna duit,rse pelik je duit tu lain dari biase.haha…Makanan halal pn mudah di dapati di sana.dalam uss pn ade.tp xtau plak hargenye…Kalau nk cerita dalam uss,mmg xhabis.korg patut pgi la.ade madagascar,ade shrek,byk lg ah.Semua game kt dlm tu xkne bayar pn.bayar tiket masuk je…

Satu pengembaraan yang sangat best,er…tapi sangat penat.Bykkn minum 100+ ye.

Be Sociable, Share!

Gina

: Your article peclertfy shows what I needed to know, thanks!

Leave a Reply

Recently Written

Popular Post

Archives

Admin

18% GRAY - © Copyright Idham Haziq • Powered by Full Frame & Wordpress. Login